fallback

Борисов: Все повече инвеститори ще продължават да идват в Северозапада

Догодина магистрала "Хемус" ще подмине Севлиево, обеща премиерът

13:37 | 04.09.17 г. 9

Убеден съм, че все повече инвеститори ще продължават да идват в Северозапада, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Червен бряг, цитиран от пресслужбата на Министерския съвет.

На посещение в индустриалната зона на града премиерът присъства на откриване на разширение на производствен корпус за заваряване на стоманени компоненти на австрийски завод.

Той изтъкна, че инвестициите в пътна инфраструктура са основна притегателна сила за чуждите инвеститори.

„Инвеститорите виждат, че и магистрала „Хeмус“ върви, убеден съм, че догодина вече ще подминем и Севлиево, защото проектите са готови, една част започва да се строи, това ни е приоритет. Има ли път, идват инвеститори, улеснява се транспортирането на готовата продукция“, каза Борисов. 

"Затова и тунелът под Шипка ни е толкова важен. Затова Севлиево, Габрово надолу чакат немските, австрийски, американски инвеститори, които са там, пътят да отиде по-бързо, продължи премиерът", цитиран от агенция Фокус.

Стабилността, ниските данъци, изграждането на инфраструктурата дават възможност да се развива и този регион, отбеляза още министър-председателят.

"Радвам се, когато откриване нови заводи и нови мощности за индустрията, защото голяма част от продукцията отива за износ и не на последно място - дава възможност за развитие на регионите", той, допълва БТА.

"Надявам се, че и заплатите ще се повишават, защото е много важно доходите да растат", добави Борисов.

Премиерът изрази увереност, че ще продължим да работим в ЕС за присъединяване на всички региони в Европа и за изравняване на доходите и на стандартите в регионите.

Премиерът се обърна и към служителите в завода да работят съвестно и добре. Колкото по-добре се справяте със задачите, толкова повече компании ще дойдат да инвестират, призова той.

Готвим за Плевен една голяма инвестиция, но обичам, когато е готово, да го покажа, каза пред журналисти премиерът, намеквайки, че става дума за немска фирма с коментара: „Като минат изборите в Германия, ще дойдем“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:59 | 12.09.22 г.
fallback