fallback

Николай Нанков: Необходим е трети мост, който да свърже България с Румъния

Логично е този мост да бъде над Русе, обяви регионалният министър

10:20 | 11.09.17 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Необходим е трети мост, който да свързва България с Румъния. Имаме насрочена среща на 3 октомври между двете правителства по тази тема. Това обяви в студиото на Нова телевизия регионалният министър Николай Нанков.

Той уточни, че тогава ще бъдат обсъдени детайлите на бъдещия проект, но е логично мостът да бъде над Русе, тъй като това е връзката между Европа, Санкт Петербург с Близкия Изток и с Югоизточна Европа.

Министърът коментира и изграждането на магистрала „Хемус”.

„Работим усилено, за да завършим изцяло магистрала „Хемус” до 2025 г. Остават ни общо 250 км, които трябва да бъдат направени. Започнахме вече първите 9 километра от Ябланица до Тетевен. До края на годината планираме да имаме проект за още 50 км. – до разклона Ловеч – Плевен”, добави Нанков. 

Относно тол таксите регионалният министър коментира, че моторните превозни средства до 3,5 тона ще останат на винетния режим, който действа в момента, докато автобуси и камиони над 3,5 тона ще бъдат отчитани чрез тол системата и ще заплащат тол такси, а автобусите ще бъдат на по-специален режим. "Огромната тежест ще бъде поета от големите тирове", добави регионалният министър.

„Винетките остават, но те ще бъдат електронни. Няма да се използват хартиените стикери, които в момента се залепват на предното стъкло на превозното средство. Освен това в пиковите часове и в летните месеци ще се въвеждат по-високи такси за тежкотоварните автомобили”, обясни още  той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:39 | 13.09.22 г.
fallback