fallback

Започва строеж на завод за производство на самолетни части край Пловдив

Инвестицията на френска компания е за 11 млн. евро

17:39 | 27.09.17 г.

Започва изграждането на завод за производство на самолетни части
 край Пловдив, съобщават от Министерството на икономиката.

Днес беше направена първа копка за построяването на завода на френското предприятие „Латекоер“ в индустриална зона „Марица“.

За България е голямо признание, че компания от световно ниво ще работи в страната и ще установи производството в един от най-високотехнологичните и бързо развиващи се сектори, заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който участва в церемонията.

На първия етап инвестицията възлиза на 11 млн. евро и ще бъдат разкрити 200 работни места, стана ясно по време на церемонията.

Тиери Моц, главен изпълнителен директор по операциите на „Латекоер“, посочи, че площта на завода ще бъде 5 хил. кв. метра, а през първите 3 години инвестицията ще достигне 15 млн. евро, като 200 работници ще започнат първоначално и се обмисля увеличаване на капацитета спрямо поръчките за „Еърбъс“.

„В завода ще се произвеждат дребни възли за вратите на самолетите и електроразпределителни шкафове, предназначени за електронната част на самолетите“, уточни той.

Френската компания е със стогодишна история в производството на врати, електрически шкафове, панели за пилотни кабини и доставчик от първи ранг на световните самолетостроителни компании като „Еърбъс“, „Боинг“ и др.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:13 | 11.09.22 г.
fallback