IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 28 септември

07:45 | 28.09.17 г.
Преглед на печата за 28 септември

София е трета в Европа по ръст на туризма
в. Капитал Daily

Българската столица София попада в топ 3 на европейските градове, които регистрират най-висок ръст на чуждестранните туристи през периода 2009 - 2016 г., а очакванията за 2017 г. са за повишение от 2%. Това става ясно от данни на Мastercard, която изготвя глобален индекс за най-посещаваните градове в света, в който са включени 132 дестинации. Традиционно лидерът в класирането на световно ниво е Бангкок, следван от Лондон и Париж.

Депутатите и Мая Манолова забъркват поредна каша с длъжниците
в. Сега

В опита си да опази лошите длъжници от съдене, без да присъстват, омбудсманът Мая Манолова и депутатите от ГЕРБ ще докарат големи проблеми.

Районни съдии изразиха опасения, че дори само една поправка в Гражданския процесуален кодекс (ГПК) ще докара 30 на сто ръст на исковите производства. Става дума за гласуваното на второ четене в правната комисия във вторник изменение, че ако уведомлението за издадената заповед за изпълнение е залепено на вратата или на пощенската кутия на длъжника, срещу него ще започва класическо съдебно дело. Манолова обаче заявила: "Постигаме нещо по-важно - хората да не са съдени, без да разбират за това", съобщи "Правен свят".

Бул. "Витоша" става пешеходен до църквата "Св. Неделя"
в. Сега

Столичният бул. "Витоша" ще удължи пешеходната си зона с още една отсечка. Днес Столичният общински съвет ще разгледа доклад на зам.-кмета Евгени Крусев и главния архитект Здравко Здравков, с който те предлагат отсечката на булеварда от ул. "Алабин" до бул. "Ал. Стамболийски" да бъде отредена само за пешеходци и трамваи.

"Колите ще продължат да преминават по ул. "Алабин" и ул. "Позитано". Ул. "Позитано" ще си обърне посочността, така че да действа като двоица на ул. "Алабин" и ако ул. "Алабин" бъде в посока от центъра на запад, ул. "Позитано" ще бъде от запад на изток в отсечката между ул. "Лавеле" и бул. "Витоша", обясни Крусев пред "Сега". Очакванията на общината са движението да бъде по-натоварено там, където е и сега - на бул. "Ал. Стамболийски", на бул. "Мария Луиза" и на бул. "Тодор Александров".

Започна унищожаването на заразени птици и яйца
в. Стандарт

Започна извозването на заразените с фипронил яйца и птици от фермата в село Поликраище към два екарисажа в страната. Най-вероятно заразата е тръгнала от препарати за третиране на тревни площи, това заяви за БНТ управителят на ферма доктор Ивайло Къдрев. По думите му веднага след като е открита наднормената концентрация на веществото в продукцията, е спряна употребата на този препарат. Министърът на земеделието и храните Румен Порожанов заяви, че в се извършват проверки и за заразено птиче месо в цялата страна.

Едва 43 хил. българи почиват в рехабилитационни центрове
в. Монитор

Едва на 43 000 българи Националният осигурителен институт (НОИ) ще плати престоя в специални заведения за рехабилитация и профилактика през 2017 г. Това заяви д-р Николай Томов от НОИ по време на Четвъртия годишен конгрес на Българския съюз по балнео и СПА туризъм.

Той обясни, че програмата за профилактика съществува от 1998 г. и с нея се осигуряват парични помощи за осигурените лица и хора с пенсия за инвалидност. „Условието за получаване на тази помощ е да бъдат внесени здравните осигуровки на лицето за 6 последователни месеца. НОИ изплаща средствата за не повече от 4 основни диагностични и терапевтични услуги дневно, като поема изцяло средствата за нощувки и частична парична помощ за хранене“, обясни докторът.

Нотариусите ще проверяват съдържанието на договори за земеделска земя
в. 24 часа

Освен нотариалната заверка нотариусите да проверяват и съдържанието на договорите за наем на земеделска земя при упълномощаване за сключването им. Споразуменията, които са за повече от една година, да се сключват със заверка, предлагат Запрян Янков и негови колеги от ГЕРБ.

Те са внесли в парламента промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още