IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайска компания започва производство на колаген с българско розово масло

Български предприятия участват в изложението CISMEF`2017 в китайския град Гуанджоу

14:01 | 12.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Изглед от&nbsp;Гуанджоу. <em>Снимка: Pixabay</em></p>

Изглед от Гуанджоу. Снимка: Pixabay

Китайската компания TJK Biological Tech Co. Ltd. е сключила договор за партньорство с българската „Средногорска роза“ ЕООД по време на започналия Международен панаир за малки и средни предприятия – CISMEF`2017 в китайския град Гуанджоу. Споразумението е за производство на маска за лице с колаген и българско розово масло.

Китайската компания е сред най-големите производители на колаген в страната, съобщи Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), която организира участието на 16 български предприятия в панаира. 

България се представя с национален щанд от 162 кв.м. и с производители в секторите на парфюмeрията и козметиката, натурален пчелен мед, сокове и безалкохолни напитки, вина, плодово-зеленчукови консерви и др. Участието на българските компании се реализира с помощта на китайското правителство, което предоставя безплатно стандартно оборудвани изложбени щандове, осигурява безплатна реклама на националното участие и оказва съдействие при участие в съпътстващите прояви.

Българският щанд беше посетен от министъра на индустрията и технологиите на Китай Миао Уей и губернатора на провинция Гуандонг Уан Дзиянпин, които бяха посрещнати от търговския представител Костадин Джатев и експертите на ИАНМСП. Те обсъдиха възможностите за увеличаване на износа на български стоки на китайския пазар и в частност за провинция Гуандонг, която има над 80 млн. жители.

Министърът приветства тазгодишното участие на български компании на панаира. Bank of China организира специални срещи за представителите на българския бизнес с цел осигуряване на подкрепа за експорт на продукция за китайския пазар.

Партньор на Международния панаир за малки и средни предприятия – CISMEF`2017 е ЮАР. Тази година участват над 30 държави от цял свят, 2300 китайски компании и има над 6000 павилиона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още