IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 27 октомври

07:45 | 27.10.17 г.
Преглед на печата за 27 октомври

Проектът на Пеевски срещу вторичното разграбване на КТБ вече е в парламента
в. Капитал

Две седмици след като депутатът от ДПС Йордан Цонев съобщи, че заедно с колегата му Делян Пеевски подготвят законодателство срещу "вторичното ограбване" на Корпоративна търговска банка (КТБ), такъв проект се появи в деловодството на парламента.

Става дума за общо осем параграфа в Закона за кредитните институции и Закона за банковата несъстоятелност. Идеята е с обратна дата да бъдат отменени цесии, прихващанията и промяната в собствеността на дружества, които са имали задължения към КТБ. Отделно от това периодът, в който синдиците на банката могат да внасят отменителни искове, се увеличава от две на пет години.

Президентът предупреди за криза в целия сектор "Сигурност" и армията
в. Сега

Президентът Румен Радев видя напрежение, кадрова криза и недоволство в целия сектор "Сигурност" и в армията. С няколкодневно забавяне той реагира на отказа на военните пилоти от авиобаза Граф Игнатиево да летят заради психическа непригодност.

Радев съобщи мнението си във "Фейсбук: "Напрежението в сектор "Сигурност" е тревожно. Кадровата криза в армията се изостря. Полицаите и пожарникарите стачкуват, военните пилоти прекратиха плановите полети. Недоволството на хората с пагони е обяснимо - за него има социални, технически и психологически причини", написа драматично той.

Винетката за ТИР-овете се увеличава с едно евро
в. Монитор

С едно евро повече на ден ще плащат тежкотоварни автомобили и големите автобуси за използване на пътната ни инфраструктура. Така винетката вече ще струва 12 евро, слад като депутатите приеха на второ четене промени в Закона за пътищата.

Таксата обхваща всички превозни средства, които пренасят товари, както и превозните средства с две и повече оси, които имат техническа допустима максимална маса 12 или повече тона. Автобусите също са засегнати от промяната. Новата цена ще бъде плащана и от превозни средства, предназначени за превоз на пътници с повече от осем места за сядане, без мястото на водача.

Сградата на „Биохим“ продадена за 10,5 млн. евро
в. 24 часа

Сградат ана бившата банка „Биохим“ на столичната улица „Иван Вазов“ 2 вече е собственост на „БСПВ България“ - българско дружество на фонда Black Sea Property. Стойността на сделката е 10,5 млн. евро, личи от залога, който е направило дружеството и който е вписан в Търговския регистър.

Още 4 дни за оферти за банка „Виктория“
в. 24 часа

Още четири дни имат кандидатите да купят банка „Виктория“, за да подадат окончателните си оферти. Срокът изтича на 31 октомври. Седмица след това синдиците на КТБ трябва да изберат кандидат-купувач.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още