IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Идеал Стандарт - Видима" планира 70 млн. лв. инвестиции в иновации до 2019 г.

Компанията е внедрила и роботи в производството си в Севлиево

16:31 | 15.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Миглена Иванова, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Миглена Иванова, Investor Media Group

Общо 22,5 млн. лева е инвестирала през тази година компанията „Идеал Стандарт – Видима“ в заводите си в Севлиево. Това съобщи на пресконференция Торстен Тюрлинг, главен изпълнителен директор на групата „Идеал Стандарт Интернешънъл“, от която дружеството е част.

Инвестициите са част от тригодишна програма (от 2017 г. до 2019 г.) за стратегическо развитие на цялата група. Целта е тя да затвърди лидерската си позиция на пазара на санитария в Европа, посочи Тюрлинг. Общият размер на инвестициите за периода ще достигне почти 70 млн. лева.

Като част от тези инвестиции днес дружеството откри нова линия в завода за керамика. Внедрени са четири робота и е обновена една от пещите, с което се увеличават и производителността, и капацитета на предприятието с 250 хил. изделия до 2,5 млн. изделия годишно.

В завода за санитарна арматура вече са внедрени 6 робота от планираните общо 20, обясни председателят на съвета на директорите на предприятието Ярослав Дончев. Той допълни, че предстои внедряването и на нови, по-високопроизводителни машини в предприятието.

Тюрлинг допълни, че до 2019 г. групата планира да инвестира с подобни темпове в българските си заводи, които са най-голямата производствена мощност на групата „Идеал Стандарт Интернешънъл“. Той каза още, че инвестициите на цялата група се насочват в три направления – технологии, иновации и развойна дейност и обслужване на клиентите, включително и с различни дигитални приложения.

Компанията „Идеал Стандарт – Видима“ вече има около 3 200 служители и се нарежда сред топ 15 на работодателите в България.

Общият размер на инвестициите от 1992 г. до 2016 г. е над 260 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още