fallback

Концесионерът на ски-зоната в Банско е платил 270 хил. лева такси през 2016 г.

Приходите от концесии в бюджета на МОСВ през миналата година са в размер на около 4,5 млн. лева

14:55 | 06.12.17 г. 4

Приходите от плащанията по концесионния договор на ски зоната в Банско, част от природен парк "Пирин", в бюджета на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) възлизат на малко над 270 хил. лева през 2016 г. Отделно приходите в държавния бюджет от ДДС върху концесионните такси са в размер на 54 хил. лева.

Това отчете МОСВ по отношение на приходите от таксите по концесионните договори за миналата година по време на редовното правителствено заседание по-рано днес. На него имаше включена точка, която се отнася до разширяване на зоната, но разглеждането й беше официално отложено. 

Освен ски-зоната държавната собственост, отдадена на концесия, управлявана от екоминистерството, включва и минерални извори.

От представения пред министрите доклад се вижда, че са сключени 15 договора за отдаване на концесия на ползването на минерални води. Приходите от тях през миналата година са 2,44 млн. лева без ДДС, а внесеният данък в държавната хазна е 698 хил. лева.

Концесионното плащане към общините, на чиято територия се намират изворите, възлиза на 1,04 млн. лева, посочват от пресцентъра на Министерския съвет.

Общо постъплениеята на МОСВ от концесионна дейност за 2016 г. са в размер на малко над 4,5 млн. лева.

Експертите от министерството не са установили нарушения на концесионните договори при проверки през миналата година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:20 | 13.09.22 г.
fallback