fallback

Корнелия Нинова: Наложителна е промяната в България

Да има ляво и дясно не само е необходимо, то е задължително, заяви председателят на БСП

13:24 | 25.02.18 г. 15

Наложителна е промяната в България, това е кауза, около която можем да обединяваме националната енергия. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова по време на кръгла маса на тема "Идейните, политически и организационни предизвикателства пред БСП" в Националния пресклуб на БТА.

Срещата е организирана от националния политически институт "Димитър Благоев".

Да има ляво и дясно не само е необходимо, то е задължително, както е задължително много ясно да ги отграничим едно от друго, каза Нинова. Практиката и в Европа показва в последните години, че когато лявото и дясното се слеят, и двете губят, но най-вече губят народите в тези случаи, допълни тя.

Като принципни въпроси пред левицата Корнелия Нинова посочи справедливостта, да помагаш на по-слабия, равните възможности, да бъдеш свободен човек. За постигането на тези принципи, които за нас, за левицата, са изконни, стойностни, и според нас загубени, и за които си заслужава да се води битка, можем да се обединим, каза тя.

Според нея днес в България всеки ден има примери за несправедливост, по-слабите, възрастните хора, са изоставени, липсват възможностите за "равен старт" в българското общество. Нинова попита колко хора в България днес се чувстват свободни да имат мнение, да го отстояват, да не се страхуват, че го отстояват, че няма да има последици за тях?

Ето пред какви големи предизвикателства сме поставени, ние левицата, БСП и цялото ни общество, каза Корнелия Нинова и допълни, че трябва да "върнем тези основни, изконни ценности в България, да ги възстановим, да се борим за тях и да ги наложим". Затова много разчитаме и на младите хора, защото на вас ви е присъщо най-вече да изповядвате тези ценности, отбеляза председателят на БСП.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:44 | 11.09.22 г.
fallback