fallback

Фандъкова: Отпуснатите 38 млн. лв. за ремонт на улици едва ли ще стигнат

За всеки ден забавяне фирмите, които ремонтират улица „Граф Игнатиев”, ще плащат по 240 хил. лева неустойка, каза кметът на София

10:18 | 09.05.18 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

В столицата вече текат множество ремонти на улици и булеварди. Средствата, отпуснати за въпросните реконструкции, са повече от всякога – 38 млн. лева, но те няма да стигнат за запълването на всички дупки в града. Това коментира кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.

„Кварталната инфраструктура е амортизирана. Успяхме да се справим с базовата - големите улици и булеварди. Едно време, когато те не бяха ремонтирани, не забелязвахме дупките по малките пътни артерии”, коментира Фандъкова.

Тя обясни, че разпределянето на средствата за пътни ремонти е приоритет на всички районни кметове, а програмата по оползотворяването на въпросните 38 млн. лева е за няколко години. 

Огромни санкции са предвидени за проблеми при ремонта на централната столична улица „Граф Игнатиев”. За всеки ден забавяне фирмите ще плащат по 240 хил. лева неустойка. До 1,2 млн. лева е глобата за некачествено изпълнение на даден елемент, каза още столичният кмет.

„Освен това 50% от цената ще остане при нас осем години, докато изтече срокът на гаранцията”, поясни градоначалникът. Тя каза, че голяма част от настилката на улицата ще бъде гранит в съчетание с циментови плочи.

Според Фандъкова вече е започнало почистването на обществени сгради, чиито фасади са изрисувани с графити. Тя призова гражданите да подават сигнали към инспекторите в общината, ако станат свидетели на подобен акт.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:29 | 12.09.22 г.
fallback