fallback

Какви са перспективите пред най-голямото село в Западна България?

Нови жилищни комплекси ще променят облика на класическото село, посочи кметът на с. Лозен Васил Станчев

11:48 | 18.06.18 г. 5

Лозен е изключително комуникативно място за развиване на бизнес, а регионът привлича много нови инвеститори . Това каза кметът на селото Васил Станчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria в предаването „Бизнес старт“.

„Лозен е населено място с много добра комуникативна връзка – намира се между околовръстното шосе и АМ "Тракия" с два входа, разположено е на северния скат на Лозенската планина, но слънцегреенето е целогодишно. Това обуславя на практика една много добра комуникация. Имаме няколко логистични паркове в тази насока. А развитието на жилищното строителство е само една част от развитието на Лозен“, коментира той.

Кметът посочи, че има компания, която се подготвя да инвестира милиони в територията на Лозен основно с ново жилищно строителство.

„Има няколко комплекса, които са предвидени да бъдат построени – не само от тази компания, но и от няколко други. Проектите са вече в много напреднала фаза“, информира Васил Станчев.

Според него това определено ще измести облика на класическото село.

Защото глобализацията в Лозен се развива с лавинообаразна скорост? Кои са предизвикателствата при управлението на селото?

Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:29 | 14.09.22 г.
fallback