fallback

Приключи първата част от операцията на МВР за контрол по основните пътища

Започва раздаването на листовки за чужди шофьори на граничните пунктове, съобщиха от МВР

13:15 | 11.08.18 г. 1
Автор - снимка
Създател

Приключи първата част от проведената специализирана операция за контрол по основните пътища, която започна в петък сутринта, съобщиха от МВР.

От нейния старт досега няма регистриран нито един тежък инцидент. Проверени са 231 моторни превозни средства и 316 водачи и пътници. Констатирани са общо 614 нарушения, като най-голям е броят на тези за скорост - 512. 

Издадени са 67 фиша, съставени са 27 акта за установено административно нарушение и 8 заповеди за принудителни административни мерки. Освен това са връчени 31 електронни фиша на водачи за техни предишни нарушения, а на 3-ма са отнети свидетелствата за управление, поради неплатени задължения по Закона за движение по пътищата. В рамките на операцията служителите са установили и 15 лица от криминалния контингент. 

Междувременно от МВР съобщиха още, че от днес стартира раздаването на листовки по граничните контролно-пропускателни пунктове за влизащите у нас шофьори. В брошурите се съдържа информация на четири езика за най-важните разпоредби, включени в Закона за движението по пътищата.

Листовките са отпечатани на 4 езика - български, английски, немски и турски. 

В тях е обърнато внимание на това, че за неплатена винетна такса, водачът рискува да му бъде спряно превозното средство за срок от 1 месец и глоба между 300 и 3 хил. лева, в зависимост от вида му. 

Напомня се на шофьорите, че на наша територия трябва да се движат и през деня с включени светлини.  Специално внимание е обърнато и на това, че в аварийните ленти на магистралите е забранено движението или спирането, освен в случай на повреда на моторното превозно средство или по здравословни причини на водача. 

Отбелязани са и санкциите за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Акцията на полицията ще продължи до края на активното преминаване на шофьори през България в посока Западна Европа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:42 | 13.09.22 г.
fallback