fallback

След срива на Търговския регистър директорът на Агенцията по вписванията подаде оставка

Министърът на правосъдието Цецка Цачева е приела оставката на Зорница Даскалова

15:14 | 17.08.18 г. 1

Сривът в Търговския регистър, който остави България без данни за фирми и компании цяла седмица, доведе до оставката на изпълнителния директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова.

Днес Даскалова подаде молба за освобождаване от заеманата от нея длъжност. Министърът на правосъдието Цецка Цачева прие оставката й, съобщават от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Новината за освобождаването на Даскалова идва няколко часа след като стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е повикал правосъдния министър Цецка Цачева в Министерски съвет. След срещата между двамата нямаше официална информация, но се появиха предположения, че разговорите са били провокирани от скандала с регистъра.

Вчера премиерът каза, че не е доволен от шефката на агенцията и след като се преодолее кризата с функционирането на Търговския регистър ще има промени там. 

В сряда от БСП поискаха оставката й, но Даскалова отговори, че не е време за това в момента.

Блокирането на Търговския регистър остави България без данни за фирми и компании цяла седмица, а работата на платформата се възстановява поетапно от сряда.

От днес вече е възобновено подаването на данни от Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел към средата за междурегистров обмен (RegiX).

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:12 | 05.09.22 г.
fallback