fallback

Ал. Кашъмов: Обществото иска гаранции, че няма да се повтори инцидента с ТР

Държавата дължи на гражданите информация от обществен интерес по законово задължение, посочи адвокатът

16:33 | 22.08.18 г.

Важното в случая с Търговския регистър е не просто да се подаде оставката на човек на ръководен пост, което се налага като стил за решаването на проблемите у нас. Обществото трябва да получи гаранции, че редица въпроси, свързани с Търговския регистър са решени. Това заяви адвокат Александър Кашъмов, ръководител на правния отдел на Програма "Достъп до информация", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Трябва да бъде направен пълен анализ на случилото се и какви са резултатите, да се направят необходимите стъпки за да се предотврати подобен инцидент в бъдеще", съветва адвокатът.

"Държавата дължи на гражданите информация от обществен интерес по законово задължение. Тя има задължението да предостави пълна информация и да опровергае всички неверни слухове след пълна проверка по инцидента от компетентни органи", допълни той.

Като предположение за възможна причина за случилото се, гостът припомни, че през тази година започна внасяне на данните на лицата с нестопанска цел в регистъра. "Ние не знаем дали това е било обезпечено финансово, технически, с човешки ресурси, дали не е претоварило регистъра", каза още юристът.

Вижте целия коментар във видео материала

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:48 | 13.09.22 г.
fallback