fallback

С какво Индия ще привлече българските предприемачи?

Специален панел за финтех индустрията ще има на предстоящия българо-индийски форум, каза Борислав Боянов, председател на Индийско-българската бизнес камара

12:36 | 05.09.18 г. 4

Индия насърчава чуждестранните инвестиции чрез националната програмата Madе in India. Страната се стреми да стане привлекателна за всички, като до момента програмата работи успешно. Другата голяма стратегия Digital India е свързана с управлението на държавата и бизнеса. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria адвокат Борислав Боянов, председател на Индийско-българската бизнес камара.

"Индия се фокусира и върху технологичния сектор. Страната изпрати спътници до Марс, а вчера президентът Рам Нат Ковинд говори за задълбоченото участие на индийските учени в борбата с климатичните промени. Правителството изпълнява десетки програми, които са изключително интересни", информира Боянов.

Той прогнозира и какво може да се очаква от предстоящия българо-индийски бизнес форум в София.

"Очакванията са големи. Около 280 ще са българските участници, а от Индия пристигат 67 бизнесмена. На форума ще се говори за възможностите за инвестиции в България, ще има специален панел за финтех индустрията, тъй като през последните години България се развива с бързи темпове в тази област", посочи председателят на Индийско-българската бизнес камара. – Гостите ще се запознаят с възможностите на българската отбранителна индустрия.”

Боянов отбеляза, че България и Индия поддържат своите традиционни търговски отношения, като с времето те се обогатяват.

Повече от разговора вижте във видео материала.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:55 | 11.09.22 г.
fallback