fallback

22 лечебни заведения получават модерна апаратура чрез „Българската Коледа“

Клиниките ще разполагат със съвременно оборудване на стойност почти 1,8 млн. лева, събрани от благотворителната инициатива на президента

17:26 | 03.10.18 г.

Представители на 22 лечебни заведения сключиха днес договори за дарение на медицинска апаратура от благотворителната инициатива на президента „Българската Коледа“, кампания 2017-2018 година.

С подписването на документитекоето се състоя на „Дондуков“ 2, започва и процесът на доставка на високотехнологичното оборудване за рехабилитационни центрове, университетски и многопрофилни болници в цялата страна, съобщават от пресслужбата на държавния глава.

Благодарение на дарителите на кампанията 22-те лечебни заведения ще получат съвременна медицинска апаратура на обща стойност почти 1,8 млн. лева.

Средствата са събрани по време на последното издание на „Българската Коледа – 2017/2018“, чийто фокус беше в подкрепа на спасения детски живот – продължително лечение и рехабилитация. Част от апаратурата е последно поколение високотехнологични роботизирани системи за рехабилитация.

Тази благотворителна инициатива е жива в сърцата на българите вече 15 години, заяви президентът Румен Радев.

Новата техника, която болниците получават, предоставя и възможност на нашите прекрасни специалисти да прилагат нови, съвременни форми на лечение и да го правят в България, заяви още президентът.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:41 | 11.09.22 г.
fallback