fallback

Борисов: При тези параметри на държавата не е сериозно да се иска смяна на властта

По думите на премиера едни нови избори ще струват на държавата още 50 млн. лева

12:08 | 27.10.18 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

При тези параметри на държавата не е сериозно да се иска смяна на властта. Това коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти при инспекцията на участък от строителството на магистрала „Хемус" край Търговище, цитиран от БТА.

Уважавам мнението на всички партии, взети на пленуми, конгреси, каза премиерът в коментар на изказване на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ от петък. По думите на Борисов от ДПС трябва да са наясно, че ГЕРБ не дели общините.

По думите на премиера едни нови избори ще струват на държавата още 50 млн. лева.

Борисов припомни как след управлението на кабинета „Орешарски” държавата е платила близо 7 млрд. и е заварила дефицит от -4%. „Сега в следващия бюджет половин милиард лева има повече за образование, повече от половин милиард за здравеопазване, 10% върху заплатите на полицаи отгоре, военни, съдебна охрана, лекари. Половин милиард повече за общините, 150 млн. лева повече за хората с увреждания. Кое е в колапс?”, каза Борисов, цитиран от правителствения пресцентър. 

Повод за посещението на министър-председателя в региона е възникнал проблем с отчуждаването на земи, попадащи в терена на магистрала „Хемус". В момента в Търговище се провежда среща между собственика на земите - агробизнесмена Божидар Митов  и Светослав Глосов, председател на УС на АПИ, както и областните управители на Търговище и Шумен и кмета на Търговище. 

По думите на Глосов няма да има изоставане и строителството на магистралата няма да се забави.

"Става въпрос за оспорване на Подробен устройствен план и за замяна на имоти. Според мен сме се договорили с помощта и на премиера, като медиатор между страните", каза пред журналисти още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:14 | 14.09.22 г.
fallback