fallback

Радосвет Радев: В България бедни са не само работещите, но и капиталистите

Притеснително е, че има 30 пъти ръст на българските инвестиции в странство, коментира председателят на БСК

11:33 | 24.11.18 г. 3
Автор - снимка
Създател

В България не са бедни само работещите и протестиращите, бедни са капиталистите. Защото така стана цялата икономическа система на България, за съжаление, с ниска добавена стойност. Това обяви в ефира на bTV председателят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев.

Той допълни, че дълги години България не е произвеждала скъпи стоки и услуги. По думите му едва сега има такова производство, и то донякъде в IT сектора. 

Според Радев в момента няма конкретен протест, протестира се срещу всичко. Той обаче призна, че много от исканията са основателни и се съгласи с думите на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, че протестите затрудняват икономиката. Все пак всеки има право да изразява недоволството си, допълни Радев.

По думите на председателя на БСК за последните 10 години има 85% срив на чуждестранните инвестиции.

„Тревожното е, че има 30 пъти ръст на българските инвестиции в странство. В целия свят е нормално бедните да бягат, за да търсят работа, страшното за икономиките и обществата е, когато си тръгнат богатите. 303 млн. евро е българският капитал в Европа. Това какво значи, че привлекателната среда в България ги задържа и им предлага нещо атрактивно? Айде, бе!.”, коментира още Радосвет Радев.

Неговата прогноза е, че няма да има предсрочни парламентарни избори догодина.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:13 | 14.09.22 г.
fallback