fallback

Прокуратурата разпореди на КПКОНПИ да провери жилището на Горанов

Преди два дни финансовият министър е дал писмени обяснения, а вчера това са направили и собствениците на апартамента

14:10 | 28.11.18 г. 9

Върховната касационна прокуратура разпореди на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) проверка за жилището, в което живее министърът на финансите Владислав Горанов.

Проверката е по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, става ясно от сайта на прокуратурата. От информацията става ясно още, че преди два дни Горанов е дал писмени обяснения, а вчера това са направили и собствениците на апартамента. Проверката е на основание инструкцията за взаимодействие между КПКОНПИ и прокуратурата. Срокът за извършването й е 20 дни. 

Припомняме, че в края на миналата седмица прокуратурата започна проверка на финансовия министър заради информация, че той живее в апартамент 180 квадрата в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен. По този повод финансовият министър дойде в парламента, за да обясни пред медиите "завъртялата се" тема за прокурорска проверка срещу него. Той обясни, че не живеел в имот на Домусчиеви, жилището е предоставено от неговия кръстник и кръстник на двете му деца. Двамата се познавали от 20 години и нямало конфликт на интереси.

Проверката, според него, е най-нормалното действие, при положение че има подозрения за нещо нередно. Поводът за нея бил декларацията, която той подал през април в законовия срок. В нея Владислав Горанов е описал факти и обстоятелства, сред които и ползването на този имот - "с ясното съзнание, че според моите оценки не представлява конфликт на интереси", обясни финансовият министър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:31 | 13.09.22 г.
fallback