fallback

Ангел Найденов: Процедурата за доставка на кораби за армията е прозрачна

Офертите на три фирми ще бъдат отворени днес

10:10 | 22.04.19 г. 1

Осигурена е прозрачност в процедурата за доставка на два многофункционални патрулни кораба за българската армия, заяви пред Bloomberg TV Bulgaria бившият министър на отбраната Ангел Найденов. Припомняме, че до крайния срок 16 април три компании изпратиха предложения: германската Fr. Lurssen Werft GmbH & Co.KG, българската „МТГ – Делфин“ и италианската Fincantieri. 

Прогнозната стойност на проекта е 984 млн. лева с ДДС. Офертите ще бъдат отворени днес в Министерството на отбраната.

Според Найденов е трудно е да се прогнозира определената сума би била спазена. По първоначални информации оценките за строителството на двата кораба варират в широк диапазон, има и оценки, надвишават 1 млрд. лв., каза той в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Найденов допълни, че трите предложения са достатъчни и състезателната процедура може да се спази с тях.

След отварянето на офертите междуведомствена комисия ще ги оцени и ще публикува окончателен доклад с класирането. След това се очаква министърът на отбраната да утвърди избор на проект.

Гостът посочи, че е осигурена необходимата прозрачност на процеса, а всяка една от трите компании има възможности и опит в строителството на кораби и би могла успешно да се справи с него.

Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:52 | 10.09.22 г.
fallback