fallback

Бойко Борисов: ГЕРБ работи и без Цветанов

Според премиера няма необходимост от предсрочни избори

15:23 | 27.05.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Очевидно е, че беше силно преувеличена ролята на Цветан Цветанов и този залп срещу него – да отстрелят флагмана, така че без него едва ли не ще спечелят изборите. Видяхте, изтеглих го назад, структурите си работят, заяви Бойко Борисов, цитиран от правителствения пресцентър.Така премиерът коментира за първи път пред медиите резултатите от евровота вчера след обиколка на обходния път на Габрово.

Вчера лидерът на ГЕРБ благодари на всички гласували за партията му в социалните мрежи, а на брифинга в централата на партията излязоха номинираните от ГЕРБ за ЕП Мария Габриел, Ева Майдел, Андрей Ковачев и Лиляна Павлова.

Тази сутрин премиерът, придружаван от вицепремиера Томислав Дончев и зам.-министър Николай Нанков отново се качи на джипа и тръгна на обиколка по инспекции в страната. Борисов подчерта, че е доволен от резултата на вота.

"Благодаря на хората, че не се подведоха по тази злоба, по тази жлъч", изтъкна премиерът, като отбеляза, че в Асеновград са се "сбрали" лидерът на БСП Корнелия Нинова и държавният глава Румен Радев, но ГЕРБ все пак са спечелили. Той подчерта, че евродепутатите на ГЕРБ са в пъти по-добри от тези от другата страна.

По думите му резултатите от изборите до този момент показват, че ГЕРБ продължава да е първа политическа сила сред най-младите, сред хората от средната възраст, сред работещите. По думите му от левицата "нито една европейска тема не вдигнаха" в хода на предизборната кампания.

"Имаше един "Червен Кольо", "Зелен Кольо". Това не са социолози, в прогноза за времето не може да участват", заяви Борисов по адрес на анализаторите, които в последните дни преди изборите прогнозираха по-слабо представяне на ГЕРБ на евровота.

Премиерът е категоричен, че няма необходимост от предсрочни избори. "Да дадем 50-60 млн. за нови избори и след това за местните – още 50-60 млн. лева. Все едно ей така извират парите. Ако бяхме направили тези избори заедно с парламентарните, днес щяхме пак да говорим с кой да се коалираме", посочи министър-председателят.

Премиерът изрази нежеланието си да коментира политическите въпроси, тъй като нямало да се покажат мостовете и естакадите, които се правят. Той отбеляза, че сега се реализира обещаваното от "хиляди политици" – тунел под Шипка. Борисов заяви, че догодина АМ "Хемус" трябва да стигне между Севлиево и Габрово, а през август започва работата по два лота по пътя между Русе и Велико Търново.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:00 | 13.09.22 г.
fallback