IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мая Манолова обвини Столична община в непрозрачни обществени поръчки за 80 млн. лв.

Те се отнасят за купуването на електробуси и зарядни станции, като според кандидат-кмета става дума за непрозрачно харчене на огромен финансов ресурс

16:31 | 21.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова съобщава за две обществени поръчки, които по думите й Столичната община бърза да реализира дни преди местния вот. Това съобщиха от екипа на Манолова, цитирани от БТА.

Те се отнасят за купуването на електробуси и зарядни станции на обща стойност от 80 млн. лв. с ДДС. Според Манолова става дума за непрозрачно харчене на огромен финансов ресурс, защото липсва обсъждане с гражданите какви точно електробуси да бъдат купени, както и мотиви за това защо поръчката е формулирана именно по този начин.

„Възникват въпроси защо тези поръчки са обявени - едната на 27 август 2019 г., другата на 9 септември, и ще бъдат отворени буквално два дни преди изборите, на 23 и 24 октомври т.г., при това едната поръчка, забележете, която уж е спешна, е трябвало да бъде отворена на 9 октомври 2019 г. Но с промяна в параметрите на тази процедура, столичното транспортно дружество насрочва датата на отваряне на предложенията за 23 октомври 2019 г.", обясни Манолова.

Според нея не е ясно защо за най-големите столични квартали се предвиждат електрически микробуси само с девет седящи места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още