fallback

Догодина в България могат да дойдат 5 хиляди германци за медицински спа туризъм

С правилен маркетинг страната ни ще се предлага като целогодишна дестинация за балнеология, посочи Сийка Кацарова от Българския съюз по балнеология и спа туризъ

11:26 | 02.10.19 г. 1

България вече може да започне да се предлага като целогодишна дестинация за медицински спа туризъм за застрахованите германски граждани. Това стана възможно след големи усилия на Българския съюз по балнеология и спа туризъм в екип с Германо-българската индустриално-търговска камара, информира по Bloomberg TV Bulgaria Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм.

"Първият етап от каузата да се позиционира България на здравноосигурителния пазар на Европа е приключил. На следващият етап ще се добави Австрия, Швейцария и други държави", посочи тя.

Според Кацарова сега трябва да се направи правилния маркетинг, така че германският гражданин, който има право на амбулаторна рехабилитация в български спа център, да избере България и да му се реимбурсира разходът.

"Следващата стъпка е правилната маркетинг кампания на германския пазар, която ще започне през ноември с дни на здравето в българското посолство в Берлин. Ще има и други подобни събития, за да може да представим България като дестинация за качествен и целогодишен медицински спа туризъм”, обясни Кацарова и определи това като устойчивост на инвестициите.

Тя определи и целта – през 2020 г. да дойдат близо пет хиляди застраховани лица от Германия.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:23 | 12.09.22 г.
fallback