fallback

ГЕРБ: Антикорупционната комисия никога не е изпадала в летаргия

Много сериозно се свива обръча около тези, които искат да злоупотребяват с власт, твърди Спас Гърневски

09:48 | 23.11.19 г. 8
Автор - снимка
Създател

Антикорупционната комисия никога не е изпадала в летаргия. Това заяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в ефира на БНТ.

„Антикорупционната комисия и парламентарната комисия, на която аз съм член, никога не са изпадали нито в летаргия, нито в сън. Напротив - след приемането на антикорупционния закон през 2018 г., това е един от най-рестриктивните в Европа за много сериозна воля за борба с корупцията по високите етажи. 2018 г. играта свърши, правилата са други. Вие видяхте колко хора в тези 2 години със съдействието на специализираната прокуратура начело с г-н Гешев и с КПКОНПИ - много сериозно се сви обръчът около тези, които искаха да злоупотребяват с власт. Като започнем с министри, кметове, депутати - 7000 души попадат в обхвата на тази комисия“, обясни Гърневски. 

Много сериозно се свива обръча около тези, които искат да злоупотребяват с власт, категоричен е той по повод номинацията на Сотир Цацаров за нов председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). По думите му има цели три страници с аргументи за номинацията, зад които са застанали депутатите от ГЕРБ и други политически сили.

„Миналата година и аз съм един от тези, които предложихме в парламентарната комисия, под обхват да бъдат и всичките новоизбрани над 6000 съветници, защото в местните власти има огромен ресурс, който някъде е предмет на корупция“, каза още Гърневски.

Благодарение на парламентарната антикорупционна комисия, КПКОНПИ, прокуратурата начело с Цацаров и Гешев до настоящия момент има запопирани над 4 млрд. незаконно придобито имущество. Ако 1/3 от заграбеното по време на прехода се върне, ще се говорим за 3 пъти по-високи заплати, заяви депутатът от ГЕРБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:07 | 11.09.22 г.
fallback