fallback

Бойко Борисов отстрани социалния министър Бисер Петков

Според премиера Борисов смята, че темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания

17:33 | 29.11.19 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се разделя с поста си, след като премиерът Бойко Борисов поиска оставката му, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Кадровото решение на премиера е въз основа на натрупани във времето основания.

Бойко Борисов е на мнение, че темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания.

Investor.bg прпомня, че това е втората оставка на Бисер Петков, след като той я депозира още в началото на мандата на правителството Борисов III, заради неразбирателството по въпросите за исканите от протестиращите майки на деца с увреждания промени в законите.

Тогава организаторите на протестите от “Системата ни убива” обаче заявиха, че те всъщност не искат оставката на Бисер Петков и му имат доверие в работните групи. Така първата оставка на Бисер Петков остана само депозирана, но не и приета от премиера Бойко Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:59 | 13.09.22 г.
fallback