IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нено Димов бе отведен за разпит в Специализираната прокуратура

Министърът на околната среда и водите не е задържан, а съдейства на разследването, обясни самият той

14:14 | 09.01.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Министърът на околната среда и водите Нено Димов беше отведен за разпит в Специализираната прокуратура, съобщава БНТ. На този етап той не е задържан и не са му повдигнати обвинения. От сутринта се извършва проверка на спецпрокуратурата и МВР в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) във връзка с водната криза в Перник и вносът на боклук у нас от Западна Европа, предимно от Италия. 

„Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим. Не съм задържан", заяви Димов, цитиран от bTV. Министърът беше качен в автомобил, който го откара до спецпрокуратурата.

Заради водната криза се провеждат акции на спецпрокуратурата, МВР, ДАНС и Антикорупционната комисия в Перник. Обиски има в сградите на Областната администрация. По информация на Нова телевизия са арестувани бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и отстранения шеф на местното ВиК - Иван Витанов. На брифинг днес главният прокурор Иван Гешев обеща да потвърди дали има задържани до края на деня. До утре трябва да бъдат разпитани над 30 души.

Държавното обвинение проверява защо водоподаването към промишлени потребители в Перник не е било спряно на доста по-ранен етап, когато вече е било ясно, че нивото в язовир "Студена" е критично ниско.

От източници на БНТ става ясно, че от особен интерес за разследващите са графиците, които МОСВ трябва да изготвя за водните обеми и наличности във всички язовири на територията на страната. Проверката е свързана и с различните разрешителни режими за внос на боклук, основно от Италия, на територията на България.


 



 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 4 години
ВОДАТА НА ПЕРНИК-ЛЪЖИТЕ ЗАСНЕТИ ОТ САТЕЛИТАhttps://***.youtube.com/watch?v=2hCqjOpxTMw
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
ing5rov
преди 4 години
А Боката кога ... ?! Басси колко гейтове и *** от типа Цветанов и Плевелиев за толкоз години дерибействане !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още