fallback

Румен Радев: Подслушван съм със знанието на премиера

Бойко Борисов знае, че с оставка няма да мине, защото го чака служебен кабинет, твърди президентът

16:26 | 17.02.20 г. 14
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Президентът Румен Радев продължава да е убеден, че е подслушван със знанието на министър-председателя Бойко Борисов. Въпреки че премиерът отрече обвиненията в края на миналата седмица, днес пред журналисти държавния глава обяви, че Борисов „използва службите за свои политически цели“.

"Той се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че господин Борисов, указва на прокуратурата кого да размаже", посочи държавният глава.

Дори полицията е ангажирана и впрегната да респектира несъгласните българи”, каза Румен Радев, цитиран от БНР. Той добави, че всеки гражданин трябва да отстояваме правата си и да не се допуска България да се управлява с “копойски методи". 

Държавният глава заяви още, че в безсилието си премиерът Борисов атакувал неговото семейство. "Методите на министър-председателя издават битието му от началото на прехода, но драмата на господин Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението", каза още Радев.

Той подчерта, че скандалите, кризите, разкритията за гранд корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие и зависимост на Борисов.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:39 | 14.09.22 г.
fallback