fallback

23 са общо случаите на коронавирус у нас*

Инфектираните са от различни възрастови групи, като 4-ма от тях са карантинирани без клинични оплаквания

17:59 | 12.03.20 г. 6

Последните изследвани днес в Националната референтна лаборатория проби на контактни лица на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ жена доказват новия коронавирус при 7 лица, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

По-рано днес от Националния оперативен щаб беше съобщено, че COVID-19 е доказан при други 9 лица.

В София, в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия днес са изследвани общо 106 проби, 16 от които са положителни.

Общо положителните резултати за коронавирус в страната към този момент са 23, като един от тях е на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ 66-годишна жена.

Инфектираните са с най-различна история и в различни възрастови групи, посочи шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Сред тях са 4-ма, които са карантинирани в Белодробнота клиника. Пациентите са без клинични оплаквания.

С новите случаи общият брой на заразените с коронавирус в България достига 23.

Втората жена, приета от групата, която идва от Англия и Испания, е в по-тежко състояние - има двустранна бронхопневмония, докато колежката ѝ е в леко състояние. Състоянието на другите е задоволително, информира шефът на Националния оперативен щаб.

Работи се по определянето на хората, които са били в контакт с 9-те лица, които сигурно са повече от 200 души, като това не може да се установи за един час, каза Мутафчийски. 

Министерството на здравеопазването информира, че в момента здравните власти съвместно с органите на Министерството на вътрешните работи извършват активно издирване и карантиниране на контактни лица.

*Актуализирано в 19:15 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:31 | 13.09.22 г.
fallback