fallback

България може да ограничи допълнително събирането на открито

Предлага се да бъде забранено повече от двама възрастни да се събират на открити пространства

08:24 | 17.03.20 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Националният оперативен щаб за борба с коронавируса предлага заради бързото разпространение на болестта в страната да бъде забранено повече от двама възрастни да се събират на открити пространства. Освен това се предлага опашката пред магазин да бъде минимум през 2 метра и със съответните мерки вътре в отворения обект - магазин, банка, дрогерия, държавна институция.

Това не се отнася за промишлените предприятия, които имат ясни указания, заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА и председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Междувременно стана ясно, че заразените с коронавируса COVID-19 в България нараснаха до 67 по данни от сутринта на 17 март. Вчера вечерта техният брой беше 62-ма.

Късно вчера вечерта със заповед на здравния министър Кирил Ананиев България затвори границите си от 18 март за гражданите на Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Великобритания и Северна Ирландия.

От тази вечер страната спира полетите от Испания и Италия.

P { margin-bottom: 0.08in }

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:05 | 12.09.22 г.
fallback