fallback

Заразените с коронавирус в България вече са 105

11 са положителните проби, установени днес

17:20 | 19.03.20 г. 8
Автор - снимка
Редактор

Заразените с коронавирус в страната вече са 105. 11 са новите положителни проби, установени днес от лабораториите в страната. Това съобщи началникът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски.

Две от новите положителни проби са от Смолян, две от Пловдив. 7 лица са от София, от които едното е свързано с Банско, човекът се прибрал преди четири дни от там. 

Една от позитивните проби днес е на дете на 8 години, било контактно с баща си, който е заразен.

В болница "Софиямед" е установено второ огнище на болестта, с лекаря от Велико Търново и докато не се изясни ситуацията, няма да се приемат пациенти, каза проф. Мутафчийски.

Състоянието на всички новоприети е стабилно. Единствено е тежко състоянието на пациент в "Пирогов", който е интубиран, но все още не е установено със сигурност дали става въпрос за коронавирус. Генерал Мутафчийски отново обяви, че ще има по-голяма рестрикция, след като случаите преминаха 100. По думите му тези по-строги мерки вече са приложени и карантината на Банско всъщност е част от тези мерки. С отцепването на цели населени места моделът на мерките се променя, не се предвижда обаче ново отцепване, посочи още той.

Над 4000 са тествани досега за коронавирус у нас.

226 хиляди са случаите на заразата в света.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:32 | 14.09.22 г.
fallback