fallback

Цвета Караянчева свиква извънредно пленарно заседание в понеделник

Народното събрание ще обсъди Закона за мерките и действията по време на извънредно положение

17:47 | 22.03.20 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно пленарно заседание на Народното събрание на 23 март (понеделник), съобщава пресслужбата на парламента. 

То ще започне в 13:00 ч., като на него ще се разисква Законът за мерките и действията по време на извънредно положение, чието ново обсъждане беше обявено с решение на Народното събрание на 13 март (петък).

Законът беше приет на 20 март (петък) и върнат по-рано днес от президента Румен Радев заради два текста - за наказанията за разпространение на фалшиви новини и за тавана на цените.

Investor припомня, че малко след наложеното от Радев вето премеирът Бойко Борисов проведе извънреден брифинг в Министерски съвет, на който заяви, че текстът в Закона за извънредното положение за ценовата спекула ще отпадне в понеделник.

Борисов изрази изненадата си от решението на държавния глава. „От неделя до днес сме провели две срещи с президента, една по моя инициатива, другата по негова, с експерти, министри, щаб, секретари, всеки ден му се обаждам и му казвам какво се прави“, изтъкна той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:54 | 13.09.22 г.
fallback