fallback

Столичното метро пуска допълнителни влакове

В края на миналата седмица пътниците са намалели 7 пъти, но все още се наблюдава струпване на хора

11:07 | 24.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Столичното метро пуска допълнителни влакове като мярка за облекчаване на трафика. Композициите ще се движат по сгъстен график в час пик, за да няма струпване на пътници, съобщава Нова телевизия.

"До днес влакчетата са на 6 минути, а от утре сутрин интервалът става на 4 минути и половина", обясни инж. Ангел Джоргов, началник на управление "Инвестиционна дейност" в "Метрополитен" ЕАД.

Целта на мярката е да има по-малко пътници във влакчетата и хората да са на разстояние един от друг.

От "Метрополитен" отчитат, че в края на миналата седмица пътниците са намалели 7 пъти. Всички зони, през които минават хората, постоянно се дезинфекцира и почиства.

"Вечер след 24:00 часа до 04:00 сутринта се извършва основно дезинфекциране и почистване с по-голямо количество препарати", увери инж. Ангел Джоргов.

Междувременно от Столична община обявиха, че в София тази нощ 140 снегопочистващи машини са извършили обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Обработени са трасетата на градския транспорт, основни улици в кварталите, стръмни участъци и мостове. Почистване на снега е направено на Южната дъга на Околовръстен път и общинските пътища. Направени са по няколко обработки във всички райони на Столичната община поради обилния снеговалеж през цялата нощ. В природен парк „Витоша“ са опесъчени планинските пътища „Бояна – Златните мостове“ и „Драгалевци – Алеко“.

В момента движението на градския транспорт се извършва навсякъде по обичайните му маршрути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:13 | 14.09.22 г.
fallback