fallback

Депутатите Дариткова и Малешкова от ГЕРБ са с положителни проби за коронавирус

Те се намират в добро състояние и нямат никакви оплаквания

19:09 | 02.04.20 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Даниела Малешкова са дали положителни проби за коронавирус след проведените тестове сред всичките депутати в парламента, информира пресцентърът на партията. Дариткова и Малешкова се намират в добро състояние и нямат никакви оплаквания.

"Те са информирали семействата си и ще се подложат на доброволна карантина за 28 дни у домовете си. Двете няма да участват в предстоящите заседания както на парламентарните комисии, така и в пленарните заседания", се посочва в съобщението.

53-годишната Дариткова стана председател на парламентарната група на ГЕРБ миналата пролет, след като Цветан Цветанов напусна парламента след имотните скандали. Тя е общопрактикуващ лекар в Смолян и председател на здравната комисия в парламента.  50-годишната ѝ колежка е депутат първи мандат от Пазарджик.

Парламентът ще заседава извънредно утре, за да приеме актуализацията на бюджета, удължаването на извънредното положение до 13 май, както и промени в извънредния закон.

След като преди два дни стана ясно, че депутатът от ДПС Хасан Адемов е с коронавирус, всички народни представители бяха тествани в две болници в столицата, но също и в провинцията. От щаба обявиха по-рано днес, че има две съмнителни проби във Военно-медицинска академия, а пробите на всички, тествани в "Софиямед", са отрицателни. И в двете болници са тествани по 92 депутати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:22 | 13.09.22 г.
fallback