fallback

К. Ананиев: Ще се въведат допълнителни мерки в болниците в защита на медиците

Една от следващите мерки ще бъде отпадането на КПП-тата, като здравният министър изтъкан, че това ще се случи в близкото бъдеще

11:15 | 03.05.20 г. 3
Автор - снимка
Създател

Ще бъдат въведени допълнителни противоепидемични мерки в болниците, свързани с профилактиката, предпазното облекло и хигиената, за да се предпазят медиците от коронавируса, заяви в ефира на bTV министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. 

"Независимо от всички предпазни мерки, които взимаме, никой няма гаранции, че може да се съхрани. Разпространението на коронавируса не е уточнено по всички варианти – как достига до човешкото тяло, така че има още много да работим в тази посока", посочи Ананиев, добавяйки: "Имахме дефицит на предпазни облекла и материали единствено в началото на март месец".

Той изтъкна, че ще намери източник на финансиране и ще организира доброволно дарение в Министерството на здравеопазването, за да се помогне на близките на починалите лекари.

По неговите думи една от следващите мерки ще бъде отпадането на КПП-тата.

„Няма да е точно сега, но няма и да е толкова далеч. Ще обсъдим с Министерски съвет всички мерки“, добави Ананиев.

Той обясни, че работи с ръководителя на Националния оперативен щаб ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски от много години. „Имаме професионални и коректни отношения“, подчерта министърът.

"Ген. Венцислав Мутафчийски и неговият Щаб ще продължат да работят. Заедно с правителството и Щаба работим и вземаме решенията с консенсус", заяви Ананиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:58 | 14.09.22 г.
fallback