fallback

Ще сменят ли дестинацията през тази година любителите на къмпинга?

Има ръст на закупуването на принадлежности от хора, които тепърва ще къмпингуват, посочи Цветомира Цоцова от Camping.bg

12:27 | 28.05.20 г.

Половината от хората, посещаващи къмпинг, ще сменят дестинацията през тази година. Това стана ясно от проучване, цитирано от Цветомира Цоцова от Camping.bg в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

55% от над 300 души, включени в анкета на Camping.bg, са отговорили, че плановете им за къмпинг ще се променят, като едва 5% ще се откажат от почивката си на къмпинг, а повечето ще сменят дестинацията.

"При търговците се наблюдава ръст на закупуването на принадлежности за къмпинг от хора, които тепърва стартират с този вид туризъм", обясни тя.

Цоцова посочи, че социалната дистанция при къмпингуването е възможна. „Разстоянието между къмпинг единиците е доста голямо, караваните и палатките не са плътно наредени една до друга", каза тя.

67% от респондентите в анкетата са посочили, че ще почиват на палатка. 28% споделят, че ще отидат на къмпинг и в България, и в чужбина.

Според Цветомира Цоцова от средата на юли до края на август къмпингите в България се пълнят при капацитет над 50%.

"От 1500 до 5-6 хиляди лева достига наемането на каравани, като цените на Южното Черноморие са по-завишени", поясни Цветомира Цоцова.

Очаквайте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:29 | 10.09.22 г.
fallback