fallback

Канадската Velocity е открила нова зона с висока златна минерализация в „Обичник"

След като завърши първоначалната оценка на ресурсите в района на Кърджали, компанията ще може да придобие 70% от площта "Момчил", включваща „Обичник“

22:01 | 02.06.20 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Канадската компания за проучване на полезни изкопаеми Velocity Minerals заяви във вторник (2 юни), че е открила висока златна минерализация в местността „Сиври тепе“, част от проекта за добив на злато „Обичник“, съобщава SeeNews.

Местността „Сиври тепе“ е разположена на около 400 метра западно от установената зона „Дурусу тепе“, като откритието подчертават потенциала за значително разширяване на повърхностното златорудно висококачествено проявление в „Обичник“, а вече са планирани допълнителни сондажи, посочват от Velocity. 

„Пробивната дейност в „Обичник“ продължава да открива висококачествена златна минерализация близо до повърхността, а тези резултати потвърждават тенденцията на многобройни висококачествени пресичания“, споделя Кийт Хендерсън, президент и главен изпълнителен директор на Velocity.

Според него особено обнадеждаващо е, че компанията е успяла да открие нова златна минерализация над 3 грама на тон близо до повърхността.

Velocity има за цел да завърши първоначална оценка на минералните ресурси през 2020 г.

Миналата година Velocity Minerals, която се превърна мажоритарен собственик на компанията, контролираща златното находище "Розино", получи опция да придобие 70% от други два проучвателни проекта в района на Кърджали. Дружеството подписа споразумение с партньора си "Горубсо - Кърджали", което ѝ дава опция да придобие 70% от площта "Момчил", включваща участък "Обичник".

Условието за реализирането на договореностите е да се направи икономическа оценка на проекта. "Обичник" се намира на приблизително 25 км от завода на "Горубсо - Кърджали".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:05 | 14.09.22 г.
fallback