IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата връща на „Язаки“ платени осигуровки за почти 2 млн. лв.

Договорът е за частично възстановяване на направените от инвеститора задължителни осигурителни и здравни вноски за новите работници и служители

13:32 | 22.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Yazaki Bulgaria Official/ Facebook</em></p>

Снимка: Yazaki Bulgaria Official/ Facebook

Безвъзмездна финансова помощ в размер до 1,913 млн. лв. ще бъде предоставена на „Язаки България“ ЕООД за завода, намиращ се между Хасково и Димитровград. Това реши кабинетът днес на редовното правителствено заседание.

Договорът е за частично възстановяване на направените от инвеститора задължителни осигурителни и здравни вноски за работниците и служителите, заели новите работни места, свързани с осъществяването на сертифициран инвестиционен проект по Закона за насърчаване на инвестициите. Възстановяват се разходи на работодателя за период до 12 месеца от разкриването на съответното работно място.

Инвестиционният проект, за който е издаден сертификат за приоритетен инвестиционен проект, е за изграждане на завод за производство на електрически инсталации за вграждане в автомобили Мерцедес клас-А и клас-Б на Даймлер.  

Проектът се реализира в землището на с. Крепост, община Димитровград, област Хасково. Инвестицията е на стойност над 35 млн. лв. и предвижда разкриването на 1007 нови работни места. С договора, инвеститорът поема ангажимент да поддържа заетостта по тези проекти за срок от най-малко пет години. 

Припомняме, че производителят на автокомпоненти преустанови масовото производство на заводите си в Димитровград, Сливен и Ямбол до 5 април 2020 г. 

Мерките бяха взети в отговор на повишаващото се разпространение на COVID-19 и в изпълнение на местните и националните здравни разпоредби и мерки за безопасност, както и на спирането на производството на превозни средства и оригинално оборудване за автомобили от страна на много клиенти на компанията.

Спирането на дейността засегна около 2470 служители в производствената база на “Язаки” в Димитровград и около 2000 служители в производствата в Сливен и Ямбол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още