fallback

Атанас Бобоков остава в ареста

Пледоарии, реплики и дуплики на прокурор Мария Дойчева и адвокат Илиян Василев предшестваха окончателното решение на Апелативния специализиран съд

16:20 | 27.07.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Апелативният специализиран съд потвърди постоянния арест на бизнесмена Атанас Бобоков, съобщиха от съда.

Според магистратите продължават да са налице достатъчно данни, че Атанас Бобоков, брат му Пламен Бобоков, бившият заместник-министър на околната среда Красимир Живков и още четирима души са участвали в организирана престъпна група за внос и депониране на опасни отпадъци.

Пледоарии, реплики и дуплики на прокурор Мария Дойчева и адвокат Илиян Василев предшестваха решението на съда, което е окончателно.

Споровете бяха, както по доказателствата по делото, така и по принцип - за работата на специализираната прокуратура.

Според адвоката на Бобоков целта на разследването е да бъде ударен бизнесът на братя Бобокови. Прокурорът е на мнение, че това е едностранен прочит и спецобвинението е събрало достатъчно доказателства, за да изобличи тази "престъпна завера".

Самият Атанас Бобоков, след като получи разрешение от съда да говори пред медии, нарече разследването за опасния боклук „фарс“.

„Аз само съм чувал, че наказателната прокуратура и наказателният съд са една бухалка, но сега го видях на собствения си гръб. Като всеки нормален българин аз винаги съм мислел, че правосъдието е да преследва престъпници и да ги вкарва в затвор, в арест, но да лежа в арест два месеца и да ми се повдигат абсурдни обвинения -такова нещо даже не съм и сънувал“, коментира той, цитиран от БНР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:52 | 13.09.22 г.
fallback