fallback

Кръстовищата на Орлов мост и „Цар Освободител“ остават под блокада

Протестиращите и общината не се договориха за пропускане на автобусите на градския транспорт

09:14 | 31.07.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Протестите срещу правителството продължават и в края на седмицата. Към момента на блокираното за втори пореден ден ключово кръстовище на Орлов мост всичко е спокойно. Движението е спряно и през възловото кръстовище на „Цар Освободител“. Патрули на СДВР отклоняват трафика и регулират движението, съобщават от МВР

Десетки хора прекараха и втора нощ в импровизирания палатков лагер. Тази сутрин при тях дойдоха представители на Столична община, които разговаряха с тях в опит да бъде пуснато движението на градския транспорт, съобщава БНТ. Протестиращите обаче са категорични, че няма да пуснат движението на градския транспорт, дори само на част от линиите, така че преговорите завършиха с неуспех. 

През Орлов мост и „Цар Освободител“ се пропускат само линейки.

Гражданите от палатковия лагер са снабдени с вода и храна, а до късно снощи на кръстовището имаше музика, танци и барбекю. Въпреки блокадата в късната част на вечерта протестиращите пропуснаха няколко автобуса от линиите на градския транспорт.

Недоволните граждани не отстъпват от исканията си и заявиха, че ще останат на Орлов мост, докато правителството и главният прокурор не подадат оставка.

Всичко по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:09 | 12.09.22 г.
fallback