fallback

Полицията: Втвърдяваме тона към протестиращите

С хората от блокадата при "Орлов мост" е много трудно да се комуникира, тъй те са различни и не са обвързани по никакъв начин помежду си от някаква организация

11:54 | 31.07.20 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Полицията ще втвърди тона спрямо протестиращите на двете блокади в столицата - на площад "Орлов мост" и при президентството, каза зам.-началникът на Охранителна полиция Тони Тодоров в СДВР по време на брифинг, цитиран от БНР.

Той подчерта, че блокадите са незаконни и диалогът с протестиращите за пускане на движението по възловите места продължава.

Втвърдяването на тона се отнася за начина, по който от днес нататък институциите ще комуникират с протестиращите на двете блокади - на "Орлов мост" и подхода към "Цар Освободител" пред Президентството.

Стана ясно, че с хората от блокадата при "Орлов мост" е много трудно да се комуникира, тъй като те са различни и не са обвързани по никакъв начин помежду си от някаква организация, твърдят от полицията. 

Те нямат представителство, което да говори от името на всички. Комисар Тодоров подчерта, че всеки има право на протест, но полицията ще бъде безкомпромисна към всеки, който се опитва да провокира.

В района на "Орлов мост" граждани недоволстват заради блокадите, защото не могат да се придвижват. По думите на Тодоров това е основната причина за втвърдяването на тона - има възрастни хора, хора-инвалиди, които нямат възможност да отидат до болница, до аптека или да си напазаруват заради липсата на транспорт.

От Столичната община твърдят, че стотици недоволни граждани заливат администрацията със сигнали и жалби, че не могат да се придвижват и настояват движението поне за градския транспорт да бъде пуснато. Опитът за диалог тази сутрин бе неуспешен.

Днес следобед предстои нова среща. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:08 | 14.09.22 г.
fallback