fallback

Три оферти има за надзора по разширяването на пътя до ГКПП „Калотина“

Част от магистрала „Европа“ може да бъде завършена предсрочно до края на годината, твърдят от АПИ

15:59 | 21.08.20 г.

Три са отворените оферти в откритата тръжна процедура за избор на строителен надзор при изграждането на връзка на разширеното трасе на път I-8 с реконструиращия се граничен контролно-пропускателен пункт „Калотина“. Информацията съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Дължината на връзката ще бъде около 90 м. В момента се извършва модернизация на трасето от първокласния път в участъка между Калотина и Драгоман (от км 1+000 до км 15+500), част от бъдещата автомагистрала „Европа“. 

Индикативната стойност на поръчката за строителния надзор е 12 770 лв. без ДДС. Отворените оферти са на: „Трансконсулт – БГ“ ООД; „Пи Ес Консулт“ ООД; „КОНСУЛТ ИНЖЕНЕРИНГС“ ЕООД.

От АПИ допълват, че в момента се провежда и обществена поръчка за изпълнител на проектирането и строителството на отсечката. Избраният изпълнител ще трябва да изготви технически проект, проект на подробен устройствен план, да осъществи авторски надзор и да изгради участъка. Необходимо е съществуващото трасе на път I-8 между ГКПП „Калотина“ и 1-ви км да бъде модернизирано и да се свърже както с изграждащия се участък от бъдещата автомагистрала, така и с новопроектиращата се пътна част на ГКПП. Прогнозната стойност на поръчката е 980 541 лв. без ДДС.

Относно бъдещата АМ „Европа“ между ГКПП „Калотина“ и Софийския околовръстен път, която в участъка между граничния пункт и Сливница ще преминава по разширеното трасе на път I-8, от АПИ вериха, че се работи усилено и в случай че не възникнат допълнителни и непредвидени затруднения, е възможно строителството да приключи по-рано от предвиденото - до края на тази година. Вече е изработен технически проект с ПУП-Парцеларен план  за третия участък от автомагистрала „Европа“ от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента /с дължина 16,16 км/, който се развива по нов терен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:02 | 14.09.22 г.
fallback