fallback

Фандъкова: Имаме цялостна метро мрежа, предстои само да бъде разширявана

При блокади ще има големи проблеми с придвижването през следващите месеци, прогнозира столичният кмет

10:11 | 26.08.20 г. 2

Днес е много важен ден за София, защото се реализира план, който е заложен преди 48 години. Десетилетия са трябвали, за да започне истинското разширение. Само за десет години построихме над 38 км метро. Днес вече имаме цялостна метро мрежа, която предстои само да бъде разширявана. Този напредък е изключителен успех. Това съобщи по bTV кметът на столицата Йорданка Фандъкова по повод на откриването на първия етап от третия лъч на метрото.

По думите на изпълнителния директор на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев ще бъдат пуснати осем станции, като очакваният пътникопоток на новия лъч на метрото е около 60 хиляди души.

Още терени за детски градини

За детските градини в столицата кметът заяви, че се строят още 14 нови сгради, в които ще бъдат инвестирани 65 млн. лв. Фандъкова съобщи, че очаква от районните кметове предложения за терени.

„София се развива, непрекъснато се създават млади семейства, раждат се деца и ние сме длъжни да продължим с тези инвестиции. След няколко дни е първото есенно класиране, има три хиляди допълнителни места – моята цел е за всички деца между три и шест години да има места“, посочи столичният градоначалник.

Фандъкова определи като манипулация информацията на „Спаси София“, че Столичната община е платила близо 300 хил. лева за обществена тоалетна. Тя е категорична, че няма такава цена, а въпросното съоръжение струва 104 хил. лева.

Протести vs трафика

Кметът на София подчерта, че в София винаги са се провеждали голям брой протести, а тя е кмет, който гарантира правото и свободата на изявяване на граждани. Тя обаче изрази притеснение по повод ограниченията на движението и потвърди, че когато към блокадите се добавят ремонтите в столицата и усложнения септемврийски трафик, ще има големи проблеми с предвижването през следващите месеци.

„Наистина се надявам, че хората ще разберат, че блокирането на кръстовищата затруднява хората, а не политиците. Политиците и олигарсите не се возят в тролея“, каза Фандъкова и изрази надежда до началото на новата учебна година градът да може да функционира нормално.

Тя се надява да не се стигне до нови блокади на други кръстовища.

„Хората очакват истинска, сериозна промяна, а не смяна на лица“, смята кметът на София.

Фандъкова заяви, че не се страхува от служебен кабинет на президента Румен Радев, тъй като е работила при всякакви правителства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:59 | 14.09.22 г.
fallback