fallback

Борисов: Няма да се въвеждат нови ограничителни мерки заради пандемията

По думите на премиера няма да се правят КПП-та, нито да се затварят градове, нито да се ограничават хората по какъвто и да е бил начин

18:20 | 25.09.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Mремиерът Бойко Борисов поиска регионалните здравни инспекции да засилят контрола по носенето на маски на закрито, съобщава Българското национално радио.

На среща с Националния оперативен щаб Борисов е категоричен, че към този момент няма да се въвеждат нови ограничителни мерки заради пандемията.

По думите на премиера няма да се правят КПП-та, нито да се затварят градове, нито да се ограничават хората по какъвто и да е бил начин. Той също така призова рисковите групи от населението да се следят.

„Смъртните случаи са ни на хора с още тежки съпътстващи заболявания. Сиреч, това е фокусът на рисковата група. За тях трябва задължително маски, дезинфектанти, ограничаване, но те самите трябва да го правят, знаейки, че това е опасно за тях“, посочи премиерът.

По време на срещата на Националния оперативен щаб министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви, че страната ни държи развитието на епидемията под контрол.

България е на 26-то място по заболеваемост на 100 хил. души от населението от COVID-19 в Европа, страната ни продължава успешно да държи развитието на епидемията под контрол и не се позволява претоварване на здравната система. На национално ниво е осигурен и необходимият ресурс от предпазни средства и медикаменти за срок до 6 месеца напред, докладва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:49 | 14.09.22 г.
fallback