fallback

1,35 млн. лева събра "Българската Коледа"

Участниците се обединиха около каузата „Заедно за децата с хронични заболявания – да превърнем надеждата в реалност“

11:38 | 26.12.20 г. 5
Автор - снимка
Създател

1 357 000 лева бяха събрани на осемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, съобщават от прессекретариата на президента.

За инициативата, която се провежда под патронажа на държавния глава, до този момент са изпратени 235 хил. дарителски SMS-а и гласови обаждания. Кампанията започна в началото на декември, а по дарителската банкова сметка вече са постъпили 1 078 000 лева. 44 хил. лева пък са дарени чрез системата ePay.bg.

За първи път концертът беше излъчен на запис, а участниците в него се обединиха около каузата „Заедно за децата с хронични заболявания – да превърнем надеждата в реалност“.

Целта на „Българската Коледа“ е да осигури съвременна високотехнологична апаратура за детски клиники и отделения в страната. Събраната сума ще бъде използвана, за да се подкрепят деца в осъществяването на диагностика, лечение и рехабилитация.

В концерта се включиха български музиканти, изпълнители, артисти, интелектуалци, педиатри, журналисти и спортисти. Те се качиха на сцената на Народния театър „Иван Вазов“, за да отправят апел за съпричастност и подкрепа на нуждаещите се.

Новото издание на „Българската Коледа“ ще продължи до края на ноември 2021 г., а заявления за подпомагане на деца ще се приемат през цялата година. До края на януари пък ще се приемат тези за подпомагане на лечебни заведения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:59 | 14.09.22 г.
fallback