IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мая Манолова и Отровното трио обявиха името на коалицията си за изборите

Доц. Атанас Мангъров ще е лидер на листите на АБВ в 23-и район в София и във Варна

13:27 | 07.02.21 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС</em></p>

Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС

Под името коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“ ще се явят на предстоящите парламентарни избори Мая Манолова от гражданската платформа „Изправи се.БГ“ и т.нар. Отровно трио.

Те ще използват регистрацията на три партии от обединението  - Движение „България на гражданите“ (ДБГ), Единна народна партия (ЕНП) и „Движение 21“. Като свои приоритети посочиха повишаване на доходите, ревизия на управлението и съдебна реформа.

„Всеки отказ да бъдем регистрирани под наименованието „Изправи се! Мутри, вън!“ ще бъде произвол, политическа разправа, политическа поръчка на Централната избирателна комисия срещу „Изправи се“ и „Отровното трио“ и срещу гражданите“, каза Мая Манолова.

„Докато мутрите са във властта, ние гражданите отвън, ще направим всичко възможно мутрите да бъдат вън, така че все едно дали ще се казва така коалицията или не. Това е посланието, което излъчихме миналата година“, допълни адвокат Николай Хаджигенов.

Документите за регистрация ще бъдат внесени в Централната избирателна комисия (ЦИК) още следващата седмица. Вече са събрани необходимите подписи.

По информация на БНР Мая Манолова, Арман Бабикян и Николай Хаджигенов ще водят трите софийски листи на коалицията.

Междувременно стана ясно, че е готова кандидат-депутатската листа на БСП в Пловдив. С гласовете си социалистите определиха местата от трето до 22-ро, тъй като водачът и вторият в листата са Корнелия Нинова и проф. Иво Христов, който е гражданска квота.

След тях с най-голяма подкрепа е депутатът Теодора Халачева, следвана от хирурга Любомир Паунов, юриста Недялка Петрова, от студента – медик Никола Ванков,  политолога Таня Николова. Те са на възраст от 22 до 31 години и всички са членове на Градския съвет на БСП, който след изключването на Георги Гергов от партията, свали доверието си от ИБ.

При гласуването активът на партията направи отвод на кандидатурите на сегашния депутат доц. Георги Йорданов, на Иван Петков-Бебето и на още двама. Като мотиви бяха посочени отказите им да работят за местните избори и отправени обиди към съпартийците им. И четиримата подкрепиха решенията на ИБ за изключването на Гергов.

Според решението на партията четвърто, десето и 16-о място са определени за представители на гражданската квота. Мандатите в Пловдив са 11, като на предишните избори БСП спечели три. 

Доц. Атанас Мангъров ще е лидер на листите на АБВ в 23-ти район в София и във Варна, заяви пред БНР председателят на партията Румен Петков, след като създателят й Георги Първанов изказа несъгласие с тази номинация. Той подчерта, че с президента Първанов са на едно мнение по всички политики и няма раздор в партията.

Петков повтори мнението си, че датата 4 април за провеждане на парламентарния вот е прибързана.

"Продължавам да твърдя, че единствено готови за тази дата са тези, които разполагат с купен глас, с административен глас и с корпоративно зависим глас, т.е. Бойко Борисов. И другите, които са готови за избори вчера, са ДПС. Не мисля, че формации, които разчитат на мотивиран с политики вот, ще имат възможността да стигнат до гражданите", заяви Петков. Според него масовото гласуване е начин да бъда сменено това статукво.

АБВ ще се явяват сами на изборите, потвърди Петков и обясни, че няма да участват в платформата на Мая Манолова и т.нар. Отровно трио. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 2
bay Ivan
преди 3 години
Каква ръка?Те отдавна целуват доста по-ниско
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
като се гътне "Бащицата" , на кого ше целуваш ръка / и не само / ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 5
дядя Вова
преди 3 години
"беше затворен булеварда в тяхна чест , по причини неизвестни за мен "Толкова по-зле за тебе!Е, те на *** не са длъжни да дават обяснение.Они са длъжни, колкото и да ги плюят, да викат: дъждец вали!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 6
zelka007
преди 3 години
толкова некадърно и неадекватно име ... очаквах много повече ... !!вчера минах около 19:00 по жълтите павета . не повече от 30-35 човека се бяха събрали в кръг пред юртата на мая галева , на дондуков пред офиса на Бащицата и редеха дитирамби по вискоговорител ... :))) ... жалка картинка , а беше затворен булеварда в тяхна чест , по причини неизвестни за мен . туристическите групи имат повече хора ... твърдо под 4% според мен , но над 1% та ще лaпка субсидии от джобовете ни ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още