fallback

Костадин Ангелов: Решаваме до дни за новите мерки срещу коронавируса

При над 70% от новозаразените е регистриран новият вариант на коронавируса, информира здравният министър

20:37 | 08.03.21 г. 6
Автор - снимка
Създател

Здравните власти ще решат до дни налагането на нови мерки в най-засегнатите от коронавируса области в страната, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов след няколкочасови дискусии с представители на Регионалните здравни инспекции (РЗИ) и представители на Националния оперативен и Националния ваксинационен щаб. 

Мерките вероятно няма да бъдат унифицирани, тъй като заболеваемостта в областите е различна, съобщи Ангелов, цитиран от БНР.

"Мерките, които бяха обсъждани са различни, като носенето на маски на по-открито въвеждането на по-ранен вечерен час за нощните заведения, извеждането на учениците в електронна среда, в ограничаване достъпа до моловете, фитнесите. Обсъждахме също така и налагането на карантина на влизането на български граждани и чужди граждани от високо рискови области. Въпрос на дни е да имаме окончателно решение за мерките, които ще бъдат наложени на областно ниво или на национално ниво", сподели Ангелов.

Здравният министър каза още, че при над 70% от новозаразените е регистриран новият вариант на коронавируса и допълни, че лечебните заведения са подготвени за ръст на заболелите. В четвъртък „зелените коридори“ отново ще бъдат възстановени.

"Областите, в които имаме заболяемост над 300 на 100 000 души, са около 8. Тук влизат Кюстендил, Бургас, София-град, Шумен и Бургас“, посочи Ангелов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:43 | 14.09.22 г.
fallback