IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Заради машините тези избори са най-скъпите

Не може да имаш няколко процента и да искаш да говориш от името на народа, каза премиерът

09:12 | 04.04.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, БГНЕС/ГЕРГАНА КОСТАДИНОВА</em></p>

Снимка: Архив, БГНЕС/ГЕРГАНА КОСТАДИНОВА

Тези избори ще са най-скъпите заради допълнителните разходи за ваксини за изборната администрация и заради гласуването и с машини. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който гласува тази сутрин в Банкя.

По думите му парите - около 150 млн. лв., биха могли да се използват по-рационално, например за увеличение на пенсиите и повишаване на доходите. Така той отговори на онези, които, според него, говорели "да вървим от избори на избори". По думите му не било добре на всеки няколко месеца държавата да харчи тези пари, вместо да ги дава за други цели.

„Водихме най-толерантната кампания, никого не обидихме, показахме си направеното“, каза Борисов. Той подчерта, че е получил огромна подкрепа от свои колеги - премиери в Европа. И добави, че е важно България да продължи да бъде управлявана по европейски и стабилно. Най-важната подкрепа за България според Борисов е решението на Европейската комисия от петък за отпускането на допълнително 1,2 млн. ваксини Pfizer в знак на солидарност.

Премиерът благодари на полицаите, на изборната администрация, които са работили цяла нощ и продължават да го правят. Обърна се и към политическите си опоненти: „Не може да имаш няколко процента и да искаш да говориш от името на народа. И обратното."

Нека днес да отвърнем на лошото с добро и да бъдем позитивни, коментира Борисов факта, че президентът Румен Радев е насрочил изборите именно днес, когато католиците празнуват Великден.

За пръв път министър-председател гласува, без да бъдат поканени журналисти. Часът на гласуването на Борисов не беше оповестен нито от администрацията на Министерския съвет, нито от пресцентъра на партията. Той говори пред камерата на свои сътрудници и така за пореден път избегна журналистически въпроси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 2
khao
преди 3 години
по същата причина поради която не можеш да гласуваш с номера на водомера регистриран на твоята партида !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
дядя Вова
преди 3 години
Защото не можеш да извъртиш номер на Пламен Пасков, както в момента.Ще лъсне *** на Боце.А сега - някакъв *** нацъкал грешно име на някакъв noname на Гочоолу и Дочоолу или Данко Харсъзина..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Solar Power
преди 3 години
Еми защо не може да се гласува с ПИК кода на НАП ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още