fallback

Боряна Димитрова: Важно е да бъде излъчен редовен парламент

Институционалното отслабване на парламентаризма е голям проблем за икономиката ни, смята управителят на "Алфа Рисърч"

16:41 | 14.06.21 г. 1

Важно е да бъде излъчен редовен парламент от гледна точка на проблемите, които стоят пред страната и запазването на демократичния модел в България. 80% от българите настояват да бъде излъчено ново правителство след предсрочните парламентарни избори на 11-ти юли, тъй като обратното би било поемане по пътя на несигурността.

Институционалното отслабване на парламентаризма е голям проблем в икономика като нашата. Това заяви Боряна Димитрова, управител на агенция "Алфа Рисърч", в ефира на предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria. 

Гостът е на мнение, че извънредните парламентарни избори на 11 юли няма да бъдат като никои досега главно по две причини. 

"В най-новата ни история на демократични избори никога не сме имали толкова кратък период, в който да се провеждат втори парламентарни избори. Това създава един по-различен контекст и много несигурна ситуация в промяната на електоралните нагласи. Втората причина е забързаният каданс от събития, на които сме свидетели през последните 20 дни – действията на служебното правителство, санкции по закона „Магнитски“ и престрелките между отделните партии". 

Друга тема от разговора бе свързана с работата на служебното правителство.

"В последното проучване на „Алфа рисърч“ 33% от анкетираните оценяват позитивно работата на служебното правителство, 23% негативно и 44% от хората имат противоречиво отношение към него".

Гостът смята, че всекидневното натрупване на събития променя много бързо нагласите на хората.

Целия разговор вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:50 | 11.09.22 г.
fallback