IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слави Трифонов очаква подкрепа от партиите на протеста за правителството на ИТН

Има риск от спиране и забавяне на реформите, твърди лидерът на "Има такъв народ"

12:12 | 09.08.21 г. 5
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Подкрепата от така наречените „партии на протеста“ към правителството на „Има такъв народ“ е повече от логична, казва във Facebook публикация лидерът на партията Слави Трифонов. Той изрежда шест аргумента в подкрепа на твърдението си.

„Първо. Тотално трябва да се изтрие и да се спре моделът ГЕРБ. Да бъдат анализирани всички грешки и кражби и безусловно да бъде въздадена справедливост. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не“, пише Трифонов. 

Ето и следващите теми, по които според Трифонов позициите на ИТН съвпадат с партиите на протеста:

- Трябва да бъде осъществена съдебна реформа и да бъдат премахнати специализираните съд и прокуратура.

- Максимално бързо да бъде представен пред Европейската комисия Планът за възстановяване и развитие.

- Преизчисляване на пенсиите.

- Сериозна реформа в здравеопазването и държавата да бъде подготвена за евентуална нова криза с Covid -19, закупуване на медицински хеликоптери.

„С партиите на протеста, в рамките на разговорите, които „Има такъв народ“ води с тях, беше постигнато и съгласие по много въпроси, касаещи земеделието, образованието и фискалната политика“, се казва в позицията.

„Така че, ако партиите на протеста не гласуват правителството на „Има такъв народ“, причината няма да е несъгласие по някой от изброените казуси, а някаква друга. Не мога да зная и не желая да гадая каква. Но резултатът ще бъде спиране и забавяне на всички реформи, обективно погледнато, предателство от страна на партиите на протеста, нови избори и радост за ГЕРБ и партиите на статуквото, както и невъзможност от страна на партиите на протеста да обяснят на българския избирател защо му причиняват всичко това“, твърди лидерът на ИТН.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 2 години
Като гледам кви боклуции са част от номинациите за правителство на ИТН единственото, което Слави Трифонов очаква са големите пачки от наддаването. Която ложа плати най-много печели място в номинациите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 2
дядя Вова
преди 2 години
Славчо, ако е рекъл Козяк 16, сами ще ти допълзят да те подкрепят. Ако не си пълзял достатъчно под Козяк-а, ем чакай си подкрепата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
mrynmryn
преди 2 години
Да им имам реформите, аз само не разбрах, защо ще преизчисляват пенсии, вместо да накарат ония 70%, дето се осигуряват на минимума, да започнат да си плащат реалните осигуровки? След 20-30-40г., като се пенсионираме ние, кой ще ни ги плаща?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
Един Българин
преди 2 години
++++++++++++Нещо повече, някой, който крие и изопачава всичко. Какво толкова пречат специализираните съд и прокуратура незнам, но ИТН казват че Гешев е несменяем. Е хубаво, как ще изчегъртате моделът на ГЕРБ и ДПС тогава? НЕ ви подкрепят много интелигентни хора и има защо. Никой от сериозните министри от служебното правителство не успяхте да вземете и всички знаем защо. Те правят промяната и то видима такава, а вие само пишете от канапето ама от време на време. По-добре нови избори и тогава Трифката губи половинат си подкрепа след всичките пр*ст*тии, които натвори до сега. Нямаш опит хубаво ама има някои червени линии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
nkavrakov1982
преди 2 години
Каква подкрепа за някой дето и име на партията си не може да измисли?Ами преклонението му пред мутрите,ВИС2 и Васил Илиева?От този ли да очакваме промяна.Всички видяха що за стока е .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още