fallback

Първата фабрика за ядливи биоразградими чаши за кафе в Европа е в Пловдив

Cupffee планира да закупи още три машини и оборотът да нарасне до 10 млн. бройки месечно

18:43 | 29.09.21 г. 9

Новата фабрика на Cupffee официално отвори врати с изцяло автоматизирано производство в индустриална зона "Тракия" в Пловдив, съобщиха от иновативната българска компания, която произвежда ядливи, биоразградими вафлени чаши за топли и студени напитки.

Продуктите на компанията са 100% екологична алтернатива на традиционните пластмасови и хартиени чаши за еднократна употреба. Технологията е уникална по рода си в световен мащаб.

„Когато предприемачеството и иновациите се срещнат с професионализма, се получават резултати. В България кръговата икономика се развива бързо въпреки трудната пандемична обстановка“, посочи служебният министър на икономиката Даниела Везиева при откриването на фабриката, цитирана от пресцентъра на икономическото ведомство.

Изпълнителният директор фабриката на Cupffee Мирослав Запрянов съобщи, че в предприятието вече работят 30 души на три машини.

„Те правят по 2,5 милиона ядливи чаши на месец. Амбициите на компанията са за закупуване на още три машини, с помощта на които оборотът да нарасне до 10 милиона бройки месечно“, каза още той.

Чашите се предлагат в над 30 държави от целия свят. Основната цел е да се редуцира голямото количество отпадъци от пластмасови чашки, които се разграждат.

Производствената сграда е с площ 3600 кв. метра и разполага с първата в света автоматична производствена линия за биоразградими чаши.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:31 | 14.09.22 г.
fallback